Möt Andreas: byggledare Karlstad

Att som Andreas jobba som byggledare på Eltel är att vara lite av spindeln i nätet med många kontakter inom olika projekt. Ett tekniskt kunnande är förstås bra men inget krav.

Hej Andreas! Hur länge har du arbetat för Eltel?

-Jag började 2013 som tekniker och sedan har jag arbetat som projektör och nu är jag byggledare.

Berätta, vad gör du i ditt jobb på Eltel om dagarna?

-Ett ganska typiskt jobb är när fiber ska dras in och anslutas, till exempel till ett företag, myndighet eller villa. Jag får de uppgifter jag behöver från projektören eller projektledaren och sedan ser jag till att arbetet genomförs. Det kan handla om att ha kontakt med och beställa schaktmaskin, att allt material finns tillgängligt, barriärer och skyddsanordningar med mera. Ofta är jag också på plats och säkrar att arbetet utförs enligt plan. Därefter ser jag till så att projektören, som har kontakten med kunden, får allt material som behövs för att dokumentera och fakturera.

Vad gillar du med att jobba som byggledare?

-Det är ett allsidigt jobb där man arbetar både inne och ute. För att tycka om jobbet bör man gilla att kommunicera med de som är inblandade i projekten och att kunna ta snabba beslut. Som byggledare är du alltid spindeln i nätet och så bör du kunna göra många saker samtidigt. 

Vad behöver man kunna för att jobba som byggledare?

-De flesta hos oss byggledare har varit tekniker från början. Så det är en bra grund att stå på för att förstå det arbete som ska utföras. Det är också bra att vara intresserad av schaktning.

Vad gillar du med Eltel? Varför jobbar du här?

-Jag trivs här och det är tryggt. För den som vill utvecklas så finns det alla möjligheter att göra det inom Eltel. Plus att det är ett roligt jobb för det finns alltid nya utmaningar, jag lär mig nya saker hela tiden. Vi har också mycket frihet i våra jobb och får ta mycket ansvar själv.