Stadsnäten är en kritisk del av samhället och digitaliseringen

Den digitala infrastrukturen har blivit samhällsviktig eftersom vi alla är beroende av att uppkopplingen alltid fungerar. Samtidigt med utbyggnaden pågår en uppgradering av befintliga nät och en utveckling av funktionalitet och många aktörer funderar på nästa steg i digitaliseringen.

”Regeringen har genom PTS satt tydliga mål för att alla i Sverige ska ha tillgång till ett snabbt bredband år 2025. Samtidigt pågår en uppgradering av befintliga nät, och en utveckling av funktionalitet. Många aktörer funderar på nästa steg i digitaliseringen -  hur man kan nyttja sin investering?"

Vi hjälper er

Vi hjälper er hela vägen

Digitalisering och elektrifiering kommer vara i hjärtat av omställningen till ett koldioxid neutralt samhälle i framtiden. Kort sagt - de infranät vi installerar, underhåller och uppgraderar gör det möjligt för våra kunder och deras konsumenter att minska sina miljöavtryck.

Utforska vårt kunskapscenter

Hitta lösningar, insikter och expertis inom nätverks- och kommunikationsinfrastruktur. Här kan du utforska våra senaste artiklar och förbättra din tekniska förståelse och få inspiration på köpet!

 • Pressmeddelande

  Digitaliseringen av samhället ställer allt högre krav på inomhustäckning i fastigheterna

  Läs mer
 • Kundcase

  Vi tar en kaffe och löser problemen tillsammans

  Läs mer
 • Kundcase

  Stadsnät i ständig utveckling

  Läs mer

”Den stora nyttan med att ta in Eltels tekniker är att vi får kontinuitet och stöttning för vår egen personal. Både i form av specialistkompetens, men även som extra resurs vid behov”

Tom Nordahl Stadsnätschef Trollhättan Energi

Undrar du också något?

Här listar vi några av de vanliga frågorna som vi får.

Fastighetsnät

Optimera ert stadsnät med fastighetsnät från Eltel

Ett av våra fokusområden är byggnation av fastighetsnät, som är det interna nätet i en fastighet. Det kopplar samman fiberleverantörens slutpunkt med den punkt varifrån slutkunden ska använda tjänsten.

Hållbarhet

För en mer hållbar och uppkopplad värld idag

Eltels vetenskapsbaserad klimatmål är godkända av Science Based Targets initiative, SBTi, ett samarbete mellan CDP, FN:s Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF). Det världsomspännande initiativet hjälper företag att sätta vetenskapligt baserade klimatmål i linje med Parisavtalet.

Vilka tilläggstjänster erbjuder ni för stadsnät?

"Att arbeta som projektör för Eltel är att vara en kreativ problemlösare med mycket eget ansvar."

Att arbeta som projektör för Eltel är att vara en kreativ problemlösare med mycket eget ansvar. Om det och mycket annat berättar Oscar Eriksson som är projektör för Eltel i Umeå.

Prata stadsnät med oss!