Möt Oscar: byggnadsingenjör och projektör

Att arbeta som projektör för Eltel är att vara en kreativ problemlösare med mycket eget ansvar. Om det och mycket annat berättar Oscar Eriksson som är projektör för Eltel i Umeå.

Hej Oscar, hur länge har du arbetat för Eltel?

- Sedan den 16 maj i år. Jag var klar med mina studier till byggnadsingenjör och en kompis till mig tipsade om Eltel.

Berätta, vad gör du i ditt jobb på Eltel?

- Först gör jag arbetsunderlag på hur ett arbete ska utföras, rita ut hur fibern ska dras till exempel, tittar på dokumentation som våra underleverantörer och tekniker behöver för att utföra arbetet. Men jag åker också ut på plats för att se så att dokumentation och kartor stämmer eller så att inget har ändrats från de ursprungliga planerna. För annars får jag planera om, köpa in annat material och så vidare. Det gäller att göra det yttersta för att ha koll på omständigheterna inför ett arbete. 75 procent av min tid ägnar jag åt olika typer av kontorsarbete och 25 procent är jag ute på fältet och det skulle jag säga ger mycket god variation.

Vad gillar du med att jobba som projektör?

- Att ha eget ansvar. Det kändes redan från start, jag kände mig respekterad och att min åsikter var värdefulla. Jag blir också stolt för att det vi gör gynnar samhället rent fysiskt.

Vad behöver man kunna för att jobba som projektör?

- Vara väldigt detaljinriktad, inget får gå snett. Och att vara en kreativ problemlösare så att projekten fungerar.

Vad gillar du med Eltel? Varför jobbar du här?

- Arbetsdagarna här går väldigt fort och det är ett bra betyg för en arbetsplats. Här finns en tillit till de anställda. Man behöver inte sitta på kontoret hela tiden, det viktiga är att man gör sitt jobb och tar ansvar för det jobb man gör. Jag gillar verkligen mitt jobb!