Möt Susanne; teamledare i Norrköping

Vill du ha ett flexibelt jobb med många bollar i luften? Gillar du att coacha och leda dina medarbetare i rätt riktning? Då kan arbetet som teamledare passa dig. Susanne Hemingsson, som har den rollen i Norrköping sedan några är tillbaka, delar med sig av sina erfarenheter här.

Hur många år har du arbetat som teamledare på Eltel?  
- Jag började på Eltel i mars 2018 och har arbetat som teamledare hela tiden. 
  
Vilken bakgrund och vilka kunskaper behövs för att arbeta som teamledare?  
- Du behöver gilla människor och kunna coacha medarbetarna, både individuellt och som grupp, så att alla går i rätt riktning. Det är också viktigt att vara lyhörd, engagerad och ha förmågan att skapa en trygg arbetsmiljö, så ledarerfarenhet är ett stort plus. 
  
Vad kännetecknar Eltel som arbetsgivare tycker du?  
- Det är en trygg arbetsgivare där det finns stora möjligheter att utvecklas, prova olika arbetsuppgifter eller gå tilläggsutbildningar inom företaget. Företaget genomsyras av att vi håller det vi lovar och har kunden i fokus, det är också kännetecknande för Eltel. 
  
Vad är svårast och lättast med ditt jobb som teamledare?  
- Det svåraste är att ha många bollar i luften samtidigt för det är snabba kast i rollen som teamledare, och att få alla medarbetare att gå åt samma håll. Lättast är att vi hjälps åt kollegor emellan och att det alltid finns någon att fråga eller be om hjälp när man behöver stöd. 
  
Vilken typ av personlighet ska man ha för att arbeta som ledare tycker du?  
- Du behöver vara serviceinriktad, engagerad och vill jobba mot uppsatta mål. Jobba nära sina medarbetare i teamet. 
 
Vad får dig att känna dig extra motiverad varje dag? 
- Det är när jag ser att medarbetarna utvecklas individuellt och att teamet i sig blir starkare och går framåt på ett bra sätt. När vi får positiv feedback från kunderna är förstås också väldigt motiverande.