Eltel Networks utför kontaktledningsbyggnation på Haparandabanan

Eltel Networks har från Trafikverket fått förtroendet att utföra kontaktledningsbyggnation på Haparandabanan mellan orterna Buddbyn och Karlsborgsbruk med option på sträckan Bredviken-Haparanda.

Järnvägen mellan Buddbyn och Karlsborgsbruk blir elektrifierad, något som gynnar miljön. Mellan Bredviken och Haparanda byggs en ny järnväg vilket kommer att möjligöra bättre transporter. Eltel Networks uppdrag innefattar byggnation av allt hängverk på en sträcka av cirka 13 mil.

-Vi är stolta över att Trafikverket har valt oss som entreprenör då vi är en relativt ny aktör inom kontaktledning i Sverige. Genom denna affär har Eltel Networks ännu en gång visat att vi är konkurrenskraftiga inom järnvägssektorn, säger Casimir Lindholm, VD, Eltel Networks.

Avtalet skrevs på den 5 juli och projektet startade den 23 augusti, 2010 och avslutas med optionen i juli 2012.

För mer information kontakta:
Casimir Lindholm, VD Eltel Networks, Sweden
casimir.lindholm@eltelnetworks.com

Carin Andersson, presskontakt Eltel Networks
carin.andersson@eltelnetworks.com
Tel: +46 (0)8 585 372 24, +46 (0)70 543 72 24

Om Eltel Networks Infranet AB
Eltel Networks är norra Europas ledande Infranetföretag specialiserat på att planera, bygga och underhålla samhällets livsviktiga nät bland annat för el- och telekommunikation. Eltel Networks är en stor internationell aktör med stark lokal närvaro. I Sverige har vi cirka 2 000 anställda fördelade över hela landet.