Eltel firar 10 år! Hälsning från Eltels CEO, Axel Hjärne

Eltel Networks grundades den 29 juni 2001, då Fortum sålde IVO Transmission Engineering till ett Finlandsbaserat riskkapitalbolag. På 10 år har företagsklimatet inom el och telekommunikation förändrats dramatiskt. Avregleringar, privatiseringar och outsourcing har varit en stor booster för framgång för våra samhällen och Eltel har varit en viktig spelare i denna utveckling.

Våra kunder är ledande nätägare, operatörer och teknikleverantörer i alla länder där vi verkar. Vi vill framföra vårt varmaste tack till alla våra kunder som vi har haft nöjet att göra affärer med under alla dessa år. Vårt samarbete har utökats från 190 miljoner Euro till 900 miljoner Euro under bara 10 år.

Eltel vore inte ledande för Infranetbranschen utan dess mycket kompetenta partners. Dessa kommer från olika sektorer inom teknik, material, IT, finansiella tjänster och företagstjänster bara för att nämna några. Vad som är gemensamt för våra partners är att vi gemensamt alltid har satt ribban mycket högt, att vara i världsklass och att vara en innovativ föregångare. Tack till våra partners.

Slutligen, ett tjänsteföretag som Eltel handlar endast om människor. När vi började var vi 1 500 medarbetare. Nu är vi 8 000 medarbetare. Vi är verksamma i nio länder och levererar projekt runt om i världen – med det representerar vi en stor variation av kulturer och vanor. Våra ledord är specialization, empowerment och proactivity. Vår Eltel Way är uppbyggd kring dessa värderingar oavsett var vi befinner oss. Våra medarbetare, både de som jobbar på Eltel idag, men också de som har jobbat här tidigare, har vi att tacka för det vi är idag.

Med dessa ord på denna vackra sommarmorgon ser vi med tillförsikt på framtiden. Infranetsamhället är ännu inte komplett – det finns dock ett växande intresse världen över för att fortsätta arbetet. Tillsammans med våra intressenter har vi kunnat bygga en bättre värld. Vi har byggt linjer över sjöar, skogar och fjordar och gett el till byar i Afrika. Medan dessa utmaningar fortsätter adderar vi dessutom nya. Det framtida samhället är smartare och mer intelligens kommer att introduceras i de system och prylar som finns i vårt dagliga liv. Tillsammans kommer vi att göra det igen – tillsammans kommer vi att bygga nutidens och framtidens smarta samhälle.

Mer information:
Mr. Axel Hjärne, President and CEO, Eltel Group
+ 358 20 411 3001