Eltel tecknar en stororder på Sri Lanka

Eltel har vunnit ett kontrakt till ett värde av 56,8 miljoner USD på Sri Lanka. Kunden är Ceylon Electricity Board (CEB), det nationella elbolaget.

Eltel har varit aktiva på Sri Lanka sedan 1986. Genom åren har därefter ett antal leveranser genomförts. I och med denna stororder befäster Eltel sin redan starka marknadsposition i landet.

Efter ett och ett halvt år av diskussioner, förhandlingar samt idogt resande, har Eltel tagit hem en order värd 56,8 miljoner USD (ca 375 miljoner SEK). Kontraktet finansieras genom en Svensk Exportkredit som administreras av Nordea. Finansieringsavtalet och själva leveransen garanteras av Exportkreditnämnden (EKN).

"Jag känner mig mycket hedrad för detta stora förtroende vi fått, säger Fredrik Menander, ansvarig för Exportverksamheten på Eltel. Redan på 80-talet var vi engagerade inom eldistribution i Sri Lanka. Vi ser verkligen framemot att få vara med och ytterligare få vidareutveckla detta fantastiska land. "

Avtalet avser en komplett leverans av utrustning, material och tillbehör för att kunna bygga ut distributionsnätet. Merparten av elektrifieringsarbetet kommer att utföras i de krigshärjade områdena i norra och nordöstra Sri Lanka. Stora delar i detta område saknar idag tillgången till elektricitet, något som vi svenskar tar för givet. Leveranstiden är 18 månader.

"För både Eltel och Sri Lanka finns vidare utvecklingsmöjligheter berättar Anders Axberg, ansvarig projektledare hos Eltel. På Sri Lanka finns fortsatt delar av landet som är utan såväl el- som tele. Genom att låta Eltel hantera båda dessa områden vid ett och samma tillfälle skulle innebära stora besparingar. Detta är just tanken med Eltels produktutbud, avslutar Anders.”

För mer information:
Fredrik Menander, Director of Export Operations, Eltel Power Transmission
Tel. +46 8 58 53 79 80, fredrik.menander@eltelnetworks.com