Eltel – realiserar bredband till de svenska hemmen

Eltel stärker sin roll som ledande entreprenör i Sverige för utbyggnad av bredband via fiber – till både nationella och lokala aktörer.

Eltel har under våren ytterligare stärkt sin position som marknadsledande aktör för utbyggnad av fiber till de svenska hemmen. Under de senaste månaderna har Eltel med framgång vunnit ett antal kontrakt med TeliaSonera/SkanovaAccess, främst i Stockholmsområdet men även i Göteborg och i andra delar av landet.

Vi är stolta över det förtroende som marknadens aktörer visar Eltel. Det visar att Eltel är den ledande Infranetaktören i landet. Vi skapar förutsättningar för framtidens mer avancerade bredbandstjänster”, säger Casimir Lindholm, VD Eltel Networks Infranet Sverige AB.

I tillägg till kontrakten med TeliaSonera/Skanova Access, har Eltel även haft stor framgång med att bygga fibernät för regionala och lokala aktörer, liksom för byalag. Eltels tjänster passar lika bra oavsett om nätägaren är en nationell spelare med byggnationsbehov över hela Sverige, eller representerar en lokal aktör med stark förankring i bygden. 

Totalt har Eltel Networks erhållit nya affärer till ett värde överstigande 100 MSEK inom fiberbyggnation under andra kvartalet.

För mer information kontakta:
Casimir Lindholm, VD Eltel, Sverige
casimir.lindholm@eltelnetworks.com
Tel: 08 593 785 55