Eltel rekryterar nyckelperson inom Järnväg

Eltel Networks Infranet AB meddelar idag att man rekryterat Dick Sulander som chef för Eltels nystartade Verkstadsenhet inom affärsområdet Väg & Järnväg. Dick kommer att hålla i planering och uppstart av den nya enheten och fortsättningsvis driva enhetens försäljning, logistik och produktion.

Närmast kommer Dick från Infranord där han var Säljansvarig för verkstadsenheten. Dick har mångårig erfarenhet från branschen och har arbetat på Banverket och Trafikverket i över 20 år. Den 4 februari gör Dick sin första dag hos Eltel.

- Eltel är en mycket kompetent aktör på järnvägsmarknaden och jag känner mig både glad och stolt över att börja hos Eltel. Efter många år i branschen har jag god kunskap om vad som krävs för att få en ökad konkurrenskraft och Eltel har de rätta verktygen för att lyckas med detta. Jag ser fram emot att bygga upp och jobba med prefabricerade järnvägsprodukter inom affärsenheten Väg & Järnväg", säger Dick Sulander.

Den nya verkstaden kommer att utgöra ett viktigt komplement till Väg & Järnväg nuvarande verksamhetsområden. Satsningen kommer att innebära att Eltel själva kan prefabricera material för sina entreprenader, exempelvis teknikhus och signaler, material Eltel i dagsläget köper av andra företag. Målet är även att kunna erbjuda försäljning av prefabricerat material till andra entreprenörer.

- Vi är mycket stolta över att kunna presentera Dick som en del av Eltels framtid. Dick har en gedigen kunskap om branschen och kommer att vara en nyckelresurs hos oss. Vi kommer genom denna rekrytering att bredda våra tjänster till våra kunder. Vi hälsar Dick varmt välkommen till oss på Eltel och vi hoppas att han kommer att trivas, säger Mats Andersson, Affärsområdeschef Väg & Järnväg, Sverige.

För mer information kontakta:
Mats Andersson, Affärsområdeschef för Eltels affärsområde Väg & Järnväg
mats.l.andersson@eltelnetworks.com   
Tel: 08 585 376 23

 Fredrik Häggström, President Business Unit, Rail & Road, Etel Group
fredrik.haggstrom@eltelnetworks.com
Tel: 08 585 376 25