Eltel tillsätter ny Group CFO

Eltel Group Corporation har utsett Mariann Östansjö som ny Chief Financial Officer. Genom detta förstärks koncernens ledningsgrupp med ännu en erfaren medarbetare.

Mariann Östansjö kommer till Eltel från en position som CFO vid Green Cargo, ett transportföretag som fokuserar på järnvägstransporter. Innan dess arbetade hon som chef för controller-enheten vid Skanska, och i olika CFO-positioner hos Skanska Services, RagnSells och Svenska Petroleum Exploration. Östansjö har en ekonomie kandidat examen i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm.

I hennes tidigare positioner har Östansjö varit ansvarig för alla finansiella områden – bokföring, controlling och finansiering. Bland hennes meriter märks en rad framgångsrika projekt, som täcker allt från att utveckla den interna kontrollen och de interna rapporteringsprocesserna och att få mer kostnadseffektiva Shared Services Center, till att förbereda och genomföra en rad olika företagstransaktioner.

I en kommentar till hur hon ser på att börja jobba för Eltel Group, säger Mariann Östansjö: “Det är med stor glädje, stora förväntningar och mycket ödmjukhet som jag nu stiger in i rollen som CFO för Eltel Group. Branschen är under tillväxt, främst baserat på ett ökande behov av ny infrastruktur för både kraft och telekommunikation, och Eltel ligger i framkanten i denna bransch och visar upp imponerande tillväxt och lönsamhetstal. Resan man gjort hittills har varit möjlig tack vare en kompetent och engagerad personal, och jag ser fram emot att få börja jobba på företaget och ta tag i kommande utmaningar.”

Axel Hjärne, President och CEO för Eltel Group Corporation, kommenterar rekryteringen av Mariann Östansjö: “Eltel har gjort en anmärkningsvärd resa när man utvecklats till en nordisk ledare inom Infranet branschen. Vi förbereder oss nu för nästa steg i denna utveckling. Mariann, med hennes erfarenhet från en rad olika företag, både med en internationell bakgrund och med en stor erfarenhet av tjänstesektorn, kommer att vara ett optimalt tillskott till vår koncernledningsgrupp. Vi ser fram emot en spännande framtid, och Mariann kommer att vara ett perfekt tillskott till ledningsgruppen när vi ska realisera våra ambitioner.” 

Mariann Östansjö kommer att tillträda sin nya position i början av juni. Tjänsten blev ledig när företrädaren valde att lämna Eltel för ett annat företag efter fyra år hos Eltel.

 Mer information:
Axel Hjärne, President och CEO, Eltel Group Corporation
Tel. + 358 20 411 3001, axel.hjarne@eltelnetworks.com