Eltel utser ny chef för affärsområdet Fixed Telecom

Eltel Group har utsett Peter Uddfors som ny President för affärsområdet Fixed Telecom. Denna utnämning ligger helt i linje med Eltels ambition att ha en företagsledning med en internationell och framgångsrik bakgrund.

Peter Uddfors har en MSc i Maskinteknik från Kungliga Tekniska Högskolan. Han kommer till Eltel från Micronic Mydata AB där han haft rollen som Chief Executive Officer. Före det har han haft tjänster som inkluderat President för AB Lorentzen & Wettre, Senior VP på Cardo AB och chef för deras Pulp and Paper Solutions Division. Bland övriga tjänster han innehaft, har han haft rollen som verkställande direktör i tysktalande länder samt i Frankrike.

Genom hela sin karriär har Peter varit mycket kundorienterad. Att få in en senior ledare med internationell erfarenhet i Eltels Fixed Telecom-verksamhet ligger helt i linje med Eltels framtida ambitioner.

“Jag är väldigt imponerad av Eltels verksamhet och framskjutna position på marknaden. Jag ser fram emot att få bli en del av Eltels organisation, att få börja arbeta med nya kollegor och få vara del av Eltels kommande framgångar”, säger Peter om sin nya position hos Eltel.

 Axel Hjärne, President och CEO för Eltel Group Corporation, kommenterar Peter Uddfors’ utnämning: “Peter har visat i sin tidigare karriär att han har en stor förmåga att öka försäljningen och förbättra affärsresultatet. Inom Eltel kommer han att ta ansvar för vårt största affärsområde som levererar till stora kunder i både Sverige, Finland, Norge och Polen. Peter är väldigt kundorienterad och har också visat en god förmåga att utveckla personal och organisationer så att de kan möta och överträffa sina mål”.

 Peter Uddfors tillträder sin nya tjänst i början av maj.

Mer information:
Axel Hjärne, President and CEO, Eltel Group Corporation
Tel. + 358 20 411 3001, axel.hjarne@eltelnetworks.com