Eltel Networks AS tecknar avtal värt 150 miljoner NOK med Jernbaneverket i Norge

Eltel Networks AS har tecknat avtal med Norska Jernbaneverket gällande leverans av hög-, lågspännings-elsystem och telesystem. Dubbelspårsutbyggnaden är 17 km lång och ligger ca 60 km norr om Oslo.

Avtalet är otroligt viktigt för Eltels Norgeverksamhet inom Väg och Järnväg. Avtalet uppskattas vara värt 150 miljoner NOK och sträcker sig över tre år och stärker Eltels utveckling i Norge. Jernbaneverket är den myndighet i Norge som ansvarar för järnvägstrafiken.

Leveransen omfattar tre tunnlar på en sammanlagd längd om 4,8 km, 14 tekniska hus med brandsläckningsutrustning, brandlarm, nödutgångar, ventilation, kablar, datagolv, 22kV installation, lågspänningsinstallation, ställverk, centraler, Styr och Regler system, tunnelventilation, belysning och nödbelysning, fibernät, radiomaster, läckande koaxialkabel och många andra kablar m.m.

– Vi är glada för att få arbeta med Eltel i projektet att bygga dubbelspår mellan Langset och Kleverud, säger Projektdirektör Erik Nilssen på Jernbaneverket Utbyggning.

­– Detta avtal är strategiskt viktigt för vår expansion inom väg och järnväg i Norge. Det visar på Eltels styrka med en specialiserad organisation som möjliggör utbyte och användning av kompetens över landsgränserna, säger Fredrik Häggström, President Business Unit, Rail & Road, Etel Group.

– Vi etablerade avdelningen Väg och Järnväg i januari 2012 och omsatte över 30 millioner första året. Detta projekt är en milstolpe för vår satsning i Norge, säger Erling Haugnes Direktör Väg och Järnväg.

För mer information kontakta:
Erling Haugnes Direktør Jernbane og Vei, Eltel Networks As
Erling.haugnes@eltelnetworks.no

Fredrik Häggström, President Business Unit, Rail & Road, Etel Group
fredrik.haggstrom@eltelnetworks.com  
Tel: 08-585 376 25

På bilden:
Erik Nilssen,
Jernbaneverket Construction och Erling Haugnes, Eltel Norway.