Hilde slog ut el- och tele i Jämtland och Västernorrland

På kvällen lördagen den 16 november släcktes ljuset för ungefär 20000 av E.ONs kunder när stormen Hilde svepte in från Atlanten.

Värst drabbades områdena Strömsund, Sollefteå, Hammarstrand men även den södra delen av Sundsvall drabbades bitvis. Klockan 23.00 på lördagen kom blåljuslarmet från E.ON och då drog Eltel igång storstörningsorganisationen. Redan under natten började ett tiotal montörer skanna av ledningar runtom i området, vid 21-tiden på söndagen arbetade totalt 56 personer.

Södra delen av det drabbade området hade var åtgärdat redan vid 17-tiden på söndagen, därefter flyttades våra styrkor snabbt norrut. Arbetet i norra delen var mer krävande och det var fler abonnenter som drabbats, men på fredag eftermiddag, vid 16-tiden, så var det åter ljust i allas hus och E.ON var mycket nöjda med Eltels insats!

På telesidan var det lika hektiskt när tusentals abonnenter blev utan teleförbindelse i Jämtland och Västerbotten. Strömsunds kommun drabbades hårdast av stormens framfart. Under flera veckor har tekniker slitit hårt ute i skogarna och gjort ett fantastiskt jobb. Vi har också fått mycket beröm från Skanova för våra insatser.

Normalt sett denna årstid brukar inflödet av jobb vara minimalt på området men som det ser ut i dagsläget så återstår mycket arbete med återuppbyggnad av telenätet, vilket även innebär jobb i Q1 – 2014.