Nordic Rail

För tredje gången i rad medverkar Eltel på Nordens ledande järnvägsmässa – Nordic Rail

Nordic Rail är Nordens ledande järnvägsmässa och den 8-10 oktober samlas hela järnvägsbranschen på Elmia i Jönköping. På mässan presenteras ny teknik och konferensen är en viktig arena för aktuella järnvägsfrågor.

Elmia Nordic Rail lockar allt fler besökare. Närmare 6 000 personer besökte mässan 2011, varav 40 procent var internationella besökare.

Eltel har under de senaste åren vunnit många affärer inom spårtrafik och visar kontinuerligt att man är en spelare att räkna med. Eltel har lång erfarenhet av arbeten i järnvägsmiljö, vi har byggt kraft-, kontaktlednings-, tele- och signalanläggningar sedan 1960-talet. Sedan 2010 gör Eltel en riktad satsning på BEST-arbeten i Norden och omsätter i Sverige, Finland och Norge år 2012 ca 600 MSEK inom affärsområdet.

Eltels mångåriga kompetens täcker allt ifrån standardprodukter till skräddarsydda lösningar. Eltel har erfarenhet av alla slags järnvägssystem, inklusive höghastighetståg, sträckor med blandad trafik, högt belastade pendeltågsnät och tunnelbanesystem samt system för lätt spårtrafik. Vi levererar och underhåller inom enskilda infrastrukturområden, t.ex. elektrifiering, signal, tele och ansvarar för helhetsåtaganden i BEST-entreprenader. I Sverige bygger och underhåller vi bland annat i Trafikverkets, Göteborgs Spårvägars samt Storstockholms Lokaltrafiks anläggningar.

Sedan 2013 gör Eltel en storsatsning på en verkstad för prefabricering av material till våra entreprenader. Målet är att även kunna erbjuda andra verksamma entreprenörer produkter från verkstaden. Exempelvis omfattar detta teknikhus, stativ, apparatskåp, vägskyddskurar och kiosker. Vi är specialister på samordning inom teknikslagen byggnad, el, signal och tele.

 Eltel ställer ut med monter och har personal på plats alla dagar. Besök oss i vår monter B03:50. Välkommen!