Eltel Group utser ny CFO

Eltel Group Corporation har utsett Gert Sköld som ny finansdirektör. Gert Sköld har omfattande erfarenhet av finansfrågor från flera välkända internationella företag.

Gert Sköld har haft ett antal nyckelpositioner i ABB, Alstom, Siemens och Sandvik. Sköld har en civilingenjörsexamen från Linköpings Universitet i Sverige och en MBA från Uppsala Universitet.

Efter examen 1989 kom Gert Sköld till ABB där han hade CFO befattningar inom ABB Stal, Alstom Power / ABB Alstom Power i Sverige och dess globala division Industrial Turbiner. Efter Siemens förvärv av Alstoms Industrial Turbines 2003 blev Sköld Director för Business Administration Service Division. 2004 gick Sköld till Sandvik där han utsågs till Vice President Business Development för Sandvik Mining and Construction. År 2009 blev han Executive Vice Presidnet Finance och CFO i samma organisation.

Axel Hjärne, VD och koncernchef för Eltel Group, kommenterar utnämningen av Gert Sköld: "Utnämningen av en ny nya koncern CFO är ett mycket viktigt steg för Eltel. Gert Sköld har en enorm internationell erfarenhet i flera olika tunga befattningar. Han har erfarenhet av att bidra till framgångsrik tillväxt och värdeskapande genom internt utvecklingsarbete samt genom fusioner och förvärv. Hans meriter inom finans och ekonomi talar för sig själva, och vi är övertygade om att utnämningen av Gert kommer att tillföra Eltel en hel del viktiga kompetenser och därmed bidra till framtida utveckling. Gert har också lång erfarenhet av att hantera investerare och finansanalytiker internationellt. "

Gert Sköld kommenterar sitt val att komma till Eltel Group: "Jag ser fram emot att komma till Eltel, för att kunna bidra i utvecklingen av företaget och att bidra till att säkerställa att Eltels finansiella resultat fortsätter att vara marknadsledande. Eltel har fungerat mycket bra under de senaste åren och jag ser att mina tidigare erfarenheter kan hjälpa företaget att fortsätta att utveckla sin prestation ".

Gert Sköld tar över den nya positionen i juli. Han kommer att rapportera till koncernchef och vd, Axel Hjärne.

Mer info:

Axel Hjärne, vd och koncernchef
axel.hjarne@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen, vice vd
Tel: +358 40 311 4503, hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com