Eltel har tecknat ramavtal med Vellinge Stadsnät AB

Eltel vann upphandlingen mot Vellinge Stadsnät gällande ett nytt ramavtal för utbyggnad av fibernät inom Vellinge kommun.

Avtalet gäller i 2 år, med option på förlängning ytterligare 2 år.

”Vi är mycket glada för detta ramavtal med Vellinge Stadsnät då vi vet hur mycket man nu satsar på bredband inom kommunen”, säger Magnus Arnebert säljansvarig på Eltel Networks. ”Kommunen har inte legat i topp inom bredbandsutbyggnad men med denna satsning lär det se annorlunda ut redan om 2 år” fortsätter Magnus.

Avtalet mellan Vesab och Eltel har knappt varit igång en månad och vi har redan nu fått flertalet beställningar på byggnation av bredband till villaområden runt omkring kommunen. 

”Det är givetvis extra roligt att få vara med från början och vara en del av design, projektering och byggnation av ett helt nytt stadsnät”, säger Anders Svensson projektör på Eltel Networks.

Den 12 mars tog man det symboliska spadtaget i samband med byggstarten av det första villaområdet Asklunda. Spadtaget togs av Lars-Ingvar Ljungman, styrelseordförande i Vellinge stadsnät samt Kenneth Lind, vd Vellinge stadsnät.

 ”Äntligen är utbyggnadsfasen av Vellinge stadsnät på gång på allvar och nu rullar vi ut på bred front över hela Vellinge kommun. Jag är övertygad om att det här skingrar de tvivel som kan ha funnits kring att satsa på framtidens bredband tillsammans med oss”, säger Kenneth Lind i ett pressmeddelande från Vellinge Stadsnät.

Om Vesab
Vellinge stadsnät AB (Vesab) är kommunalt bolag som erbjuder ett öppet bredbandsnät till samtliga invånare inom Vellinge kommun. I samarbete med ledande operatörer erbjuds fastighetsägare och verksamheter såväl stor valfrihet som ett tryggt och heltäckande val för leverans av den senaste bredbandstekniken. Läs mer på www.vesab.se.

Ytterligare pressinformation och bilder finns här >> och här >>

Kontakt: Magnus Arnebert, Eltel Networks Infranet AB, 040-382301