Lars Täuber ny chef för Eltels svenska Fixed Telecom-verksamhet

Lars Täuber har utsetts till ny chef för Eltels svenska Fixed Telecom-verksamhet. Lars kompletterar företagets ledning väl och har erfarenhet från ledande positioner inom framgångsrika tjänsteföretag.

Lars Täuber har en kandidatexamen i driftteknik från KTH i Stockholm. Han kommer till Eltel från ISS där han har varit vd för ISS Facility Service AB och nu senast affärsområdeschef för Key Account. Han har även innehaft ett antal viktiga ledningsposter på YIT och ABB. Lars Täuber har stor erfarenhet av strategi- och effektiviseringsarbete och av att leda tjänsteföretag.

Lars har under sin karriär utvecklat stora organisationer och deras effektivitet, tillväxt och lönsamhet – med gott resultat. Tillskottet av en erfaren ledare med Lars bakgrund till Eltels Fixed Telecom-verksamhet går väl i linje med Eltels ambitioner för framtiden.

– Jag är mycket imponerad av Eltels verksamhet och ledande ställning. Jag ser fram emot att ansluta mig till organisationen, börja arbeta med mina nya kolleger och få vara en del av Eltels kommande framgångar, säger Lars om sin nya tjänst på Eltel.

Peter Uddfors, chef för Eltels affärsenhet Fixed Telecom, säger så här om utnämningen av Lars Täuber:

– Lars har omfattande erfarenhet av att utveckla tjänsteföretag med hög kundnöjdhet och starkt ekonomiskt resultat. Han har en förmåga att utveckla ömsesidigt fördelaktiga affärer med nyckelkunder, något som går väl i linje med Eltels långsiktiga kundrelationer och strategi. Lars kommer också att vara ett starkt bidrag till ledningsgruppen för Eltel Fixed Telecom International.

Lars Täuber tillträder sin nya tjänst i slutet av första kvartalet 2014.

Mer information: Peter Uddfors, chef för Eltel Fixed Telecom