Vd och koncernchef Axel Hjärne lämnar Eltel

Axel Hjärne, vd och koncernchef, har beslutat sig för att lämna Eltel. Axel Hjärne har arbetat för Eltel i tolv år, och han har varit vd och koncernchef i sju år. Eltel har vuxit kraftigt under den tiden och utvecklats från ett lokalt nordiskt bolag till det ledande Infranet bolaget i norra Europa. I februari 2015 noterades Eltel på Stockholmsbörsen.

”Jag har nu arbetat för Eltel i över ett decennium och med hela Eltel-teamet har vi gått igenom många positiva och utmanande perioder där vi tillsammans har uppnått stora framgångar. Eltel står idag starkt och är välpositionerat för att fortsätta sin framgång. Nu har jag kommit till en punkt där jag känner att tiden är rätt att lämna över ansvaret till en efterföljare och även reflektera över min egen framtid”, säger Axel Hjärne. ”Jag har verkligen trivts och är stolt över resan vi har gjort med Eltel. Jag kommer att sakna mina fantastiska kollegor och alla våra spännande affärsmöjligheter”.

”Jag beklagar verkligen att Axel har bestämt sig för att lämna Eltel, men jag respekterar hans personliga beslut. Axel har gjort ett utmärkt jobb i att förändra, bygga och utveckla Eltel till det ledande, lönsamma bolag det är idag inom Infranet industrin. Axel är en modern ledare och han har rekryterat och byggt ett starkt team av ledare som är motiverade att fortsätta utveckla bolaget”, säger Gérard Mohr, styrelseordförande på Eltel.

Styrelsen har påbörjat en rekryteringsprocess för att finna en efterträdare till VD-posten. Axel Hjärne kommer att kvarstå tills en efterträdare är på plats.

Ovanstående information har publicerats i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden och lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 juni 2016, kl 08:00 CET.

För mer information kontakta:
Ingela Ulfves
VP – IR and Group Communications
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com