Eltel bygger fibernät åt SSAB Luleå

Eltel har tecknat avtal med SSAB Luleå om fiberutbyggnad. Avtalet innebär etablering av ett nära 23 km stort fibernät på anläggningen i Luleå som tillverkar malmbaserat stål. Avtalet är värt cirka 4,5 MSEK.

- Det är ett spännande uppdrag i SSAB:s anläggning och vår främsta prioritet är att produktionen ska fortgå utan störningar. Vi ser fram emot att leverera ett förstklassigt fibernät till SSABs viktiga verksamhet i Luleå, säger Leif Göransson, VD Eltel Sverige.

 Eltels arbete omfattar projektering och byggnation av nätet. Inledande arbete har startat och beräknas slutföras i juni 2022. Eltel har sedan tidigare ett   felhjälpsavtal med SSAB.
 

För mer information:
Jenny Egeland, kommunikationschef Eltel Sverige,
Tel: +46 72 230 69 86, jenny.egeland@eltelnetworks.se

 

 

Om Eltel

Eltel är en ledande nordisk leverantör av fälttjänster för kommunikations- och elnätverk. Vi tillhandahåller ett brett utbud av lösningar som spänner från underhålls- och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Där ingår design, planering, byggnation, installation och säkrande av drift av nätverk för en hållbar och uppkopplad värld, både idag och för kommande generationer. Eltel har 1 000 medarbetare i Sverige och är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.