Eltel tecknar avtal med Kalmar Energi Elnät för fiberinstallation

Eltel har tecknat ett ramavtal avseende fiberinstallation med Kalmar Energi Elnät AB. Uppskattat värde är cirka 11 miljoner kronor och avtalet löper till januari 2024.

Avtalet innebär utbyggnad av fiberinfrastrukturen i en region som fortsätter att satsa på ökad tillgång till bredband för sina medborgare. Eltel ska göra installationer med blåsning, svetsning och inkoppling i noder, brunnar, skåp och fastigheter.

– Med det här avtalet stärker vi vår närvaro i regionen med en ny, långsiktig, kund och det är ett avtal inom vår kärnverksamhet; Eltel har lång erfarenhet av att bygga ut tillgången på fiber i Sverige, säger Leif Göransson, VD Eltel Sverige.

Kalmar Energi Elnät driver utbyggnad av fiber inom Kalmar Energis verksamhetsområde. Avtalet löper från april 2022 till januari 2024.

För mer information:

Magnus Rosenberg, Key Account Manager, Eltel Sverige

Tel. +46 702 507 100, magnus.rosenberg@eltelnetworks.se

Om Eltel

Eltel är en ledande nordisk leverantör av fälttjänster för kommunikations- och elnätverk. Vi tillhandahåller ett brett utbud av lösningar som spänner från underhålls- och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Där ingår design, planering, byggnation, installation och säkrande av drift av nätverk för en hållbar och uppkopplad värld, både idag och för kommande generationer. Eltel har ca. 1 000 medarbetare i Sverige och är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.