Eltel får fortsatt förtroende av Försvarsmakten

Eltel får fortsatt förtroende i ytterligare fyra år från Försvarsmakten när det gäller tjänster för underhåll av befintlig infrastruktur som master och torn. Det står nu klart när Försvarsmakten valt att använda optioner i nuvarande avtal, som tilldelades 2020. Uppskattat ordervärde över fyra år är 250 miljoner kronor.

Uppdraget gäller mekaniskt underhåll på Försvarsmaktens master och torn, och innebär att Eltel behöver anställa upp till åtta personer, både tekniker och projektörer.

– Det är ett gott betyg till oss och det arbete vi utfört så här långt. Nu fortsätter arbetet och vi har den landstäckande organisationen på plats. Vi arbetar också med rekryteringen av tekniker, säger Lars Nilsson, VD för Eltel Sverige.

Optionsperioden löper från juni 2023 till juni 2027.


För mer information:
Jenny Egeland, kommunikationschef Eltel Sverige, jenny.egeland@eltelnetworks.se, 072 230 69 86


 

Om Eltel
Eltel är en ledande leverantör av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 1 000 medarbetare i Sverige och under 2021 nådde Sveriges omsättning 182,2 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.se.