Eltel levererar master och torn till Cellnex i nytt ramavtal

Eltel och Cellnex har tecknat ramavtal för leverans av Eltels master och torn. Avtalet är löpande och kan även innehålla byggnation och entreprenad av produkterna.

Eltels master och torn säljs idag till flera operatörer och myndigheter. De designas och konstrueras av Eltels konstruktörer i Arboga och tillverkas i Sverige av stål från SSAB. Det nya avtalet utvidgar därmed relationen mellan Eltel och Cellnex, som sedan tidigare har ett avtal om byggnation av mobila siter.

Avtalet är viktigt för Eltel då det utökar vårt samarbete med Cellnex och det är en viktig milstolpe för oss. Vi är särskilt glada att Cellnex väljer våra produkter, det visar på den höga kvalitet och tillförlitlighet som våra produkter har, säger Lars Nilsson, vd Eltel Sverige.

Avtalet är löpande från och med nu.


För mer information:
Jenny Egeland, kommunikationschef Eltel Sverige.
Tel: +46 772 230 69 86
Mail: jenny.egeland@eltelnetworks.se

Om Eltel
Eltel är den ledande leverantören av tjänster för kritisk infrastruktur, som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 1 000 medarbetare i Sverige och under 2022 nådde Sveriges omsättning 193,8 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.se.