Eltel och Fibra tecknar ramavtal för fibersatsning

Eltel tecknar ramavtal med Fibra, stadsnätet för Västerås och Hallstahammar, för byggnation av fibernät. Fibra blir därmed en ny kund till Eltel i en viktig region.

Eltel, med sin långa erfarenhet inom telekommunikation, kommer ansvara för byggnation och installation av fibernätet och kanalisation, samt felavhjälpning.

- Vi ser fram emot att tillsammans med Fibra bidra till högkvalitativ fiber till regionen. Fibra är en ny kund hos oss, vilket ger oss goda möjligheter att växa ytterligare regionalt, säger Lars Nilsson, vd Eltel Sverige.

Avtalet löper på två år med möjlighet till årsvis förlängning fram till 2031.

Om Eltel

Eltel är den ledande leverantören av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 1 000 medarbetare i Sverige och under 2022 nådde Sveriges omsättning 193,8 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.se.