Eltel och FMV tecknar ramavtal – uppskattat värde 320 miljoner kronor

Eltel och Försvarets materielverk, FMV, har tecknat ramavtal gällande installations- och entreprenadtjänster för FMV:s garnisoner i hela landet. Beräknat värde på avtalet är upp till 320 miljoner kronor. 

Avtalet omfattar installation av data- och telekommunikation, inklusive underhållstjänster, och med tillhörande produkter inom fast infrastruktur för passiva tele- och kommunikationsnät.

- Att vi vinner detta avtal i den hårda konkurrens som råder visar åter att vi är en ledande aktör med stor erfarenhet på området. Nu ser vi fram emot att gå vi in i nästa fas – att leverera kritisk infrastruktur. Det här är ett viktigt uppdrag för Eltel och vi kommer göra allt för att leva upp till FMV:s hårda krav på kvalitet och leverans, säger Lars Nilsson, vd Eltel Sverige.

Avtalet löper från och med nu till september 2026 med option på 4 års förlängning.


För mer information kontakta:
Jenny Egeland, kommunikationschef Eltel Sverige
Tel: +46 72 230 69 86
Mail: Jenny.egeland@eltelnetworks.se

Om Eltel
Eltel är den ledande leverantören av tjänster för kritisk infrastruktur, som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 1 000 medarbetare i Sverige och under 2022 nådde Sveriges omsättning 193,8 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.se.