Västerviks kommun ny kund hos Eltel - bygger ut fiberinfrastrukturen för 15 miljoner kronor

Eltel och Västerviks kommun har tecknat avtal för fiberinstallation i kommunen. Avtalets uppskattade ordervärde är 15 miljoner kronor och löper till mars 2024. Västerviks kommun blir därmed en ny viktig kund hos Eltel.

Avtalet innebär en utbyggnad av fiberinfrastrukturen i kommunen. Totalt ska 103 hushåll anslutas och fler kan tillkomma med efteranslutningar.

- Vi ser stor potential i det här avtalet med Västerviks kommun och vi ser fram mot att få vara med att installera fiber till fler boende i kommunen, säger Lars Nilsson, vd, Eltel Sverige.

Avtalet löper från och med januari 2023 till mars 2024. Planeringen av arbetet har påbörjats.
 


För mer information:
Jenny Egeland, kommunikationschef, Eltel Sverige
Tel. +46 72 230 6986, jenny.egeland@eltelnetworks.se

 

Om Eltel

Eltel är en ledande leverantör av tjänster för kritisk infrastruktur som möjliggör såväl förnybar energi som högpresterande kommunikationsnätverk. Eltel designar, planerar, bygger och säkrar driften av nätverk för en mer hållbar och uppkopplad värld idag och för kommande generationer. Totalt har vi cirka 1 000 medarbetare i Sverige och under 2022 nådde Sveriges omsättning 193,8 miljoner euro. Huvudkontoret ligger i Sverige och Eltels aktier är sedan år 2015 noterade på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.eltelnetworks.se.